Alles wat je moet weten over zakelijk auto leasen – een eenvoudige uitleg

Alles wat je moet weten over zakelijk auto leasen – een eenvoudige uitleg

10 August 2023 Off By Kaylen

Leasen is een populaire optie geworden voor veel mensen bij het zoeken naar een nieuwe auto. zakelijk leasen is een van de aspecten die het leasen van een auto zo aantrekkelijk maken. In deze blogpost gaan we dieper in op zakelijk auto leasen, hoe het werkt, de voor- en nadelen, en hoe je de juiste lease.auto voor jouw bedrijf kiest.

De basis van zakelijk auto leasen

Zakelijk auto leasen is in feite een lange termijn autoverhuur. Je sluit een contract af met een leasemaatschappij waarin staat hoe lang je de auto gaat gebruiken en hoeveel kilometers je verwacht te rijden. In ruil daarvoor betaal je een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij.

Wat is zakelijk auto leasen en hoe werkt het?

Zakelijk auto leasen is ideaal voor bedrijven omdat het hen in staat stelt om altijd over de nieuwste modellen te beschikken zonder dat ze een grote investering hoeven te doen. Het werkt als volgt: je kiest de auto die je wilt, spreekt af hoeveel kilometers je per jaar gaat rijden en voor hoe lang je de auto wilt leasen. Vervolgens betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag dekt in principe alle kosten, met uitzondering van de brandstof.

Voordelen en nadelen van zakelijk auto leasen

Waarom zou je kiezen voor zakelijk auto leasen?

Een van de belangrijkste voordelen van zakelijk auto leasen is dat je geen grote investering hoeft te doen om in een nieuwe auto te rijden. Daarnaast zijn de kosten voorspelbaar, omdat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over zaken als onderhoud, reparaties en verzekeringen. Dit wordt allemaal geregeld door de leasemaatschappij.

Mogelijke valkuilen bij zakelijk auto leasen

Er zijn echter ook nadelen aan zakelijk auto leasen. Zo ben je bijvoorbeeld gebonden aan een contract voor een bepaalde periode en kan het voortijdig beëindigen van dit contract kostbaar zijn. Daarnaast kan het aantal kilometers dat je mag rijden beperkt zijn en kan het overschrijden van deze limiet tot extra kosten leiden.

Hoe kies je de juiste leaseauto voor jouw onderneming?

Het kiezen van de juiste leaseauto voor jouw onderneming hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het soort bedrijf dat je hebt, het aantal kilometers dat je verwacht te rijden en je budget. Het is belangrijk om goed na te denken over deze factoren voordat je een beslissing neemt.

Bij het kiezen van een lease.auto kun je ook overwegen of je een benzine- of dieselmotor wilt, of misschien zelfs een hybride of elektrische auto. Ook de grootte en het type auto (bijvoorbeeld een sedan, SUV of stationwagen) kunnen belangrijk zijn afhankelijk van jouw specifieke behoeften.