Kom in beweging!

Kom in beweging!

16 July 2023 Off By Kaylen

Het leven kan je alle kanten op sleuren en dat kan ervoor zorgen dat het allemaal te hectisch voelt om je aan jouw goede gewoontes en voornemens te houden. Maar toch is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zo kan je al die chaos ook beter aan. Voldoende beweging is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. In deze blog vertel ik je hoe je deze gewoonte (weer) in je leven inbouwt. Lees je mee?

Prioriteiten stellen

Met een fulltimebaan kan het moeilijk zijn om tijd vrij te maken voor sporten. Het is echter belangrijk om je gezondheid als een prioriteit te beschouwen. Staar je niet blind op andere verplichtingen, maar erken dat je eigen welzijn ook belangrijk is. Door sporten als een prioriteit te stellen, kun je een evenwicht vinden tussen werk en beweging.

Maak gebruik van je vrije tijd

Er zijn altijd mogelijkheden om tijd vrij te maken. Maak gebruik van je vrije tijd, zoals de avonden, weekenden of zelfs je lunchpauzes. Kies ervoor om actief te zijn in plaats van te gaan zitten en tv te kijken. Een korte workout of een stevige wandeling kan al een verschil maken.

Kies voor efficiënte workouts

Als je beperkte tijd hebt, kies dan voor workouts die effectief zijn en niet te veel tijd in beslag nemen. Hoogintensieve intervaltrainingen (HIIT), waarbij je korte periodes van intensieve oefeningen afwisselt met rust, zijn bijvoorbeeld geweldig voor het verbranden van calorieën en het opbouwen van conditie in korte tijd. Kies voor oefeningen die je thuis kunt doen of overweeg om lid te worden van een sportschool dicht bij je werkplek.

Combineer werk en beweging

Als je de mogelijkheid hebt om naar je werk te fietsen of te lopen, maak daar dan gebruik van. Op deze manier integreer je beweging in je dagelijkse routine en hoef je niet extra tijd vrij te maken. Op de fiets van hot naar her voelt ook niet als sport. Dat kan zelfs met een e bike als je wat verder weg moet. Denk bijvoorbeeld aan de Gazelle e bike 2023. Een nieuw model klaar voor vertrek.

Wees flexibel en mild voor jezelf

Soms kan het gebeuren dat je planning in de war wordt geschopt en je niet kunt sporten zoals gepland. Wees flexibel en pas je schema indien nodig aan. Het is belangrijk om mild voor jezelf te zijn en niet te streng te zijn als je een keer niet kunt sporten. Pak de draad gewoon weer op en blijf jezelf aanmoedigen om door te gaan. Een rondje op de gazelle makki load is zo gemaakt en de kinderen kunnen zo mee. Let’s go!