Langer zelfstandig wonen? Neem een traplift

Langer zelfstandig wonen? Neem een traplift

1 July 2023 Off By Kaylen

Je kunt er niet omheen: de zorg in Nederland wankelt. Door de vergrijzing zijn steeds meer mensen aangewezen op zorg die door steeds minder mensen gegeven moet worden. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, zeker als jezelf wat ouder bent. Vragen over de toekomst kunnen je dan flink bezig houden. Afhankelijk zijn is wel het laatste wat je zou willen dus het is zaak zo lang mogelijk je taken zelfstandig te doen. Veel ouderen weten wel wat daar bij komt kijken. Bewegen om de spieren en gewrichten soepel te houden is bijvoorbeeld een heel goed idee. Dat helpt je ook om je huishoudelijke taken zelfstandig te blijven doen of de trap naar de slaapkamer op te blijven komen. Maar soms zit het even niet mee en merk je dat ondanks de voorzorgsmaatregelen bijvoorbeeld het trappenlopen niet meer zo lekker gaat. Geen nood want er zijn talloze hulpmiddelen beschikbaar die je helpen toch zelfstandig door te leven. Zoals bijvoorbeeld een traplift.

Traplift tweedehands

Een traplift kan een enorme kostenpost zijn, maar dat hoeft niet als je de juiste beslissingen maakt. Google maar eens op traplift tweedehands. Een nieuwe traplift kan heel duur zijn, maar een tweedehands traplift kan je zomaar de helft van de prijs schelen. En de tweedehands traplift is net zo goed en net zo betrouwbaar als een nieuwe. Je kunt een tweedehandstraplift ook van topmerken als Otolift en Thyssenkrupp krijgen. Ze trapliften zijn in de fabriek helemaal nagekeken en in orde gemaakt voor een tweede leven dat nog vele jaren kan duren. Je krijgt op deze trapliften dan ook gewoon garantie. Niet alleen bespaar je zo op kosten, je draagt ook nog eens bij aan het milieu want zo wordt goed materiaal hergebruikt.

Een traplift voor mij?

Nu kan het zijn dat je je misschien afvraagt of een traplift wel in jouw huis past. Bijvoorbeeld omdat je een hele smalle trap hebt. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Een traplift smalle trap is al bruikbaar voor trappen met een breedte van 60 centimeter met toch nog voldoende ruimte als je de trap niet gebruikt. Een voorbeeld van zo’n trap is de OtoliftAir met een rail met een diameter van zes centimeter. Dat is de dunste enkele rail ter wereld. Doordat ook de stoel volledig opklapbaar is en door het ultracompacte design past deze lift op smalle trappen. Dus laat je niet weerhouden door dit soort zorgen en informeer eens of een traplift een oplossing voor jou is.